23948sdkhjf

Branschen för designlampor tänker om när det gäller användningen av plast

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Vi läser allt mer om plasten i havet.

Vi ser bilder på våra sociala medier, och känner med fiskar och även de människor som påverkas mest. Visst påverkas även vi själva, och det är något som även branschen för design av lampor förstått och tagit till sig. Att minska användningen av plast har blivit en självklarhet medan återvunnen plast och nedbrytbara lampor blivit lite av ett trendande begrepp. Och visst är vi intresserade av att veta mer!

Designlampans renässans
Förut såg det bara ut som så att det rika, så som borgare och kungar hade vad som kunde anses vara lampor och belysning i allra högsta grad av estetiskt värde. Övriga människor använde i bästa fall lampor för att man hade råd att belysa sitt hem efter mörkret fallit på utsidan. Idag har vi elektricitet i våra hem som standard på en stor del över hela världen, och vi har samtidigt chansen att välja och vraka på marknaden. Det har dock lätt till sämre kvalitet på grund av behovet av minskade produktionskostnader. Detta är sanningen om massproduktion. Å andra sidan har vi alltid haft hantverkare som hållit sin yrkeskunskap vid liv även i så moderna tider som idag. Och vi börjar uppskatta kvalitet och äkta design även mer generellt, och åtminstone i Sverige och övriga Norden.

Introduktion till en samling av designlampor i högsta klass
Designlite har ett brett sortiment av klassiska designlampor såväl som de allra mest moderna på marknaden idag. Se här för skandinavisk design när den är som bäst. Upptäck modeller och tillverkare efter behov och tycke och hålla bland material som trä, metall eller glas och tidigare som nämnt: plast.

Design eller funktionsbelysning?
På Designlites hemsida hittar du även en samling av lampor från Lightpoint oavsett om du letar efter en lampa i funktionssyfte eller vill ha den som ett rent designföremål. Vad är då skillnaden mellan dessa två begrepp? Jo, den förstnämnda är lite mer associerad med praktisk användning och är ofta ett sätt att öka ergonomin på den plats du vill belysa. Rent funktionellt är dessa ofta så flexibla att de går att flytta, som exempelvis lamparmen på en bordslampa för skrivbord och sekretär. I ett vardagsrum kan du även ha en lång panel installerad i tak eller längs väggen för att kunna flytta ljuskällan till den punkt du önskar. Vissa är även elektriska! Givetvis är funktonslampor även designade väl, även om rena designlampor ofta inte har någon större praktisk användning. 

Lightpoint designlampor
Lightpoint är ett skandinaviskt bolag för designlampor som nästan funnits i trettio år. Enligt skandinavisk tradition ser man enkelt den röda tråden av simplicitet och elegans. Diskreta lampor i jordnära toner sätter prägel på dina övriga möbler, men skapar även ett djup och en unik atmosfär. Utnyttja ljuset genom att inreda med det med största medvetenhet! Läs mer här om designlampor generellt liksom för att utforska sortimentet ifrån Lightpoint.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.107