23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Lär känna oss på Distrupol Nordic

| Medlemsnyhet | Företag Distrupol Nordic AB

Bengt Lindqvist har arbetat inom plastbranschen i många år. Idag arbetar han som Key Account Manager på Distrupol Nordic AB och håller främst till i norra och centrala delarna av Sverige.

För att lära känna Bengt lite bättre har vi ställt några frågor till honom.

Hur kom du in i Plastbranschen?

Efter examen som kemiingenjör började jag arbeta på Shells raffinaderi i Göteborg. Så småningom flyttade jag till Stockholm och fortsatte på Shell som inköpare på Shell. Efter att ha kommit tillbaka från min andra pappaledighet dök det upp en tjänst på Shell Kemi vilket innebar försäljning och marknadsförening av plastråvaror. I början sålde jag bl.a epoxy och härdare samt polyuretan råvaror. Detta ändrades med tiden och jag kom in på termoplastområdet

Vad är det bästa med ditt jobb?

Jag gillar att vara med i hela processen från ax till limpa. Att se en idé skapas tills vi är med och levererar materialet och kan hålla produkten i handen. Sedan trivs jag bra med mina kollegor på Distrupol, vi är ett skönt gäng.

Vilka tre plastprodukter skulle du ta med dig till en öde ö?

Då skulle jag välja en nylonlina till mitt fiskefänge. En Bic tändare till hjälp när jag gör upp eld och sedan en Spork så jag kan äta med stil.

Vilken är din favorit plast?

Delrin® Acetal- det är en fantastisk plast och troligen också  den styvaste av alla semi-kristallina polymerer i ofyllt läge. Låg friktion mot andra plaster och metall. Då materialet har god förmåga att gå tillbaka när den böjs, är den fantastisk även i snäpp funktioner

På vår hemsida www.distrupol.com kan du läsa mer om vilka vi är som arbetar på Distrupol Nordic AB samt vilka produkter vi har att erbjuda. Du kan även kontakta oss på info-sweden@distrupol.com eller ring 040-635 30 80. 


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Distrupol Nordic AB

Kungsgatan 6, Box 4072
211 49 Malmö
Sverige
Distrupol Nordic AB

Sänd till en kollega

0.074