23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Kollaborativa robotar – här för att stanna

| Medlemsnyhet | Företag FANUC Nordic AB

Automatisering är just nu en realitet i industrin för så gott som alla företag. I kölvattnet av automatiseringen har de kollaborativa robotarna blommat upp, och med dem helt nya möjligheter att effektivisera produktionen.

Just nu händer det väldigt mycket inom robotindustrin. IoT (Internet of Things), driver på utvecklingen och många företag anammar den nya tekniken och automatiserar sin verksamhet.

– Vi ser en kraftig ökning av automation, nu vill alla automatisera. Tillverkningsindustrin är dominerande, men andra hänger på, såväl livsmedels- som läkemedelsindustrin. Denna trend kan ses över hela den industrialiserade världen. Här i Norden och i västra Europa, där vi har ett relativt högt löneläge, är automatisering ett sätt att sänka kostnader som gör att man kan flytta hem en del av produktionen igen, efter att ha haft den utlagd på låglöneländer under många år, säger Cerold Andersson, VD på Fanuc Nordic.

I automationens fotspår har kollaborativa robotar vuxit fram. En fortfarande ganska ny typ av robot har blivit människans bästa vän i industrin. 

- Roboten präglas av hög komplexitet och ska inte bara vara godkänd för att jobba med människor, utan även all utrustning som kopplas till roboten, såsom exempelvis gripdonet. Vi har fokuserat på att bygga ut vårt modellprogram, sedan vi för flera år sedan tog fram det som, när den lanserades var världens största och starkaste kollaborativa robot, CR-35iA. Den nya 15-kilosroboten CR-15iA tror vi kommer att bli en storsäljare, då den hamnar i ett väldigt bra segment där det finns en stort efterfrågan, säger Cerold.

Fanucs nya kollaborativa robot CR-15iA  fyller ett tomrum i branschen. Cerold berättar att roboten lämpar sig utmärkt för palletering, men även för montering och maskinbetjäning.

 Läs mer här:

 

 

 

Medlemsnyhet

Företag
FANUC Nordic AB

Hammarbacken 4B
Box 441
191 24 Sollentuna
Sverige
FANUC Nordic AB

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.062