23948sdkhjf

Kompetenscenter för MuCell-sprutning

Engel Deutschland Technologieforum, har öppnat ett kompetenscenter gällande .......

.....MuCell, i Stuttgart, för vidareutveckling av företagets strukturella microcell-formsprutningsteknik.

Den österrikiska tillverkaren av formsprutningsmaskiner uppger att centret inrättats för att hänga med och kunna ge respons i trenderna gällande lättviktsmaterial, där företaget påstår att strukturell microcell-formsprutning (MuCell är en av de viktigaste tillgängliga teknologierna.

Processen medger produktion av formsprutat gods där materialets godstjocklek kan optimeras för detaljerna funktionalitet och inte för formsprutningsprocessen, vilket inte sällan medger viktbesparingar på mer än 20 procent, skriver Engel i ett pressmeddelande.

I kompetenscentret har en stor tillverkningscell innehållande en formsprutningsmaskin (duo 350 med 350 ton låskraft) integrerad fleraxlig robot och en T-200 MuCell enhet från Trexel installerats, för att kunna genomföra olika tester mot kund, utvecklingsarbete, applikationsspecifik rådgivning, träning och småproduktion.

Vid fysisk skumsprutning injiceras ett homogent fördelat ett jäsmedel in plastsmältan under plastifieringen. Efter injiceringen in i formverktyget, separeras gasen från smältan och skapar en tunn cellskumstruktur.

Detta gör att det behövs betydligt mindre material för att fylla kaviteterna jämfört med konventionell formsprutning, samt att komponenternas vikt blir lägre.

MuCell ägs av amerikanska Trexel, som ligger i Wilmington, Massachusetts.

Källa: Engel GmbH

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.083