23948sdkhjf

Por Pac anläggning i Lindesberg avvecklas

40 anställda berörs när ägarna till Por Pac, den norska förpackningskoncernen Bewi, flyttar verksamheten till andra anläggningar.

Förpackningsföretaget Por Pac försattes i konkurs i februari i år. Kort därefter, närmare bestämt en vecka senare, fick företaget en ny ägare i form av den norskägda koncernen Bewi, som bland annat tillverkar förpackningar för livsmedelsindustrin.

Vid köpet hade Por Pac två anläggningar, en i Skara och en i Lindesberg, med närmare 70 anställda. Nu står det klart att Bewi väljer att lägga ner anläggningen i Lindesberg och flytta verksamheten till ägarens övriga anläggningar, skriver P4 Örebro.

Vid övertagandet meddelade Bewi att man skulle satsa på verksamheten i Lindesberg för att få upp lönsamheten, något man nu gör en helomvändning i. Totalt berörs ett 40-tal anställda. MBL-förhandlingar pågår för tillfället och förväntas vara klara inom kort.

– Förvärvet av Por-Pacs verksamheter är ett led i Bewi´s vision att bli den ledande totalleverantören i Norden för tillämpningar av cellplast. När vi nu integrerar Por Pacs verksamhet i vår egen, tar vi ytterligare steg på vägen att bli en stark och konkurrenskraftig nordisk aktör, säger Bewi´s VD Christian Bekken i ett pressmeddelande.

Bewi har i dag tillverkning i 16 fabriker utspridda över Norge, Sverige, Danmark och Finland.

Läs även...Bewi Group tar över Por-Pac


Källa: Packmarknaden

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063