23948sdkhjf

Nyetablerad koncern tar över Prototal

Prototal AB med tillhörande dotterbolag har den 1 juni 2017, fått en ny ägare i form av det nyetablerade investmentbolaget (...)

... WilRon Holding AB. Köpesumman är inte officiell.

Wilron Holding AB har sitt huvudkontor i Jönköping och ägs av David Mörk, Ditar Isai och Magnus Olsson. I ett pressmeddelande framgår det att ägarna besitter gedigna erfarenheter från operationella roller inom Jönköpingsbaserade industrikoncerner med både nationell och internationell verksamhet.

Henrik Lundell, koncernchef och vd för Prototal AB säger till Plastforum att Prototal tidigare ägdes av Anders Andersson (65 %) och ett antal personer i personalstyrkan (35 %).

-Wilron Holding är ett nyetablerat bolag. Prototal blir plattformen och det första innehavet för dess verksamhet, säger Henrik Lundell som kommer att sitta kvar som koncernchef och vd för Prototal.

Prototal bildades 1999. Sedan dess har bolaget gjort en rad strategiska förvärv. I dagsläget har det verksamheter i Jönköping, Götene, Vinninga och i norska Levanger.

Prototal omsätter 250 MSEK och har 175 anställda. Bolaget arbetar med additiv tillverkning (SLA, SLS), formsprutning (ca 50 stycken), modelltillverkning och plåtformning.

Läs även...Prototal ökar kapaciteten

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078