23948sdkhjf

Flercellslösning för additiv tillverkning

Tillverkaren av 3d-skrivarlösningar, Stratasys, har lanserat en lösning för kontinuerlig produktion med additiv skrivarteknologi.
Konceptet, vilket är under utveckling, lanserades i form av en demonstrator, Stratasys Continuous Build 3D Demonstrator, vid en mässa i Pittsburg i mitten av maj.

Den nya plattformen består av en modulär enhet med flera 3d-skrivarceller, vilka arbetar samtidigt och drivs av en central, molnbaserad arkitektur.

Konceptet är utformat så, att kunden ska kunna producera komponenter i en kontinuerlig ström med endast mindre operatörsinflytande. Utmatningen av de färdiga delarna sker automatiskt, precis som igångsättningen av nya.

Varje 3d-utskriftscell kan producera olika jobb för att hjälpa till, vid ett massanpassningsprojekt. Ytterligare celler kan när som helst läggas till den skalbara plattformen för att öka produktionskapaciteten om efterfrågan krävs.

Om en av utskriftscellerna misslyckas med sitt jobb, programmeras jobbet automatiskt vidare till nästa tillgängliga cell.

Exakt när multicellslösningen kommer att vara tillgänglig kommersiellt har ännu inte offentliggjorts.

Källa: Stratasys
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062