23948sdkhjf

Allt har sin tid nu tar Malin över

Så också ett chefredaktörsskap för Plastforum. När jag hoppade in som chefredaktör för Plastforum i november 2013, var tanken att det endast skulle bli ett kort inhopp. Efter detta ”korta” inspel på två och ett halvt år, kommer jag nu från och med 1 april med varm hand lämna över chefredaktörsrollen till Malin Folkesson, som under många år arbetat på Plastforum som redaktör. Malin tar nu över chefsskapet för tidningen. För mig återstår det bara att tacka för många initierade möten och samtal med en bransch som för mig kommit att bli en riktig framtidssektor med kompetenta människor och stort driv. Jag kommer nu att lägga all min tid på att fortsätta som chefredaktör på Recycling. Till sist, lycka till Malin.

Martin Dyberg

Nu när ordet är mitt, vill jag passa på att tacka Martin Dyberg som under två och ett halvt år haft chefredaktörsrollen för både Plastforum och Recycling. Martin har gjort ett fantastiskt bra jobb med att få fram de senaste nyheterna, analyserna och skrivit djuplodande reportage inom svensk och skandinavisk plastindustri. Nu kan han koncentrera sig på rollen som chefredaktör för Recycling.

Att ta klivet upp som chefredaktör är en spännande och intressant utmaning. Plastindustrin är en fantastisk bransch att verka i. Med er hjälp, har jag som mål att fortsätta att utveckla tidningen, webben och våra konferenser på ett sätt så att vi även framöver blir en självklar nyhetskanal för branschangelägna nyheter inom svensk plast-, gummi- och kompositindustri.

Läste för övrigt helt nyligen en undersökning från revisions- och konsultföretaget Grant Thornton som visar att kvinnor i ledande positioner ökat de senaste tio åren, men att siffran fortfarande är förhållandevis låg. Enligt undersökningen är idag endast var fjärde person i svenska företags ledningsgrupper kvinna. Andelen kvinnliga vd:ar är också låg och man kan fråga sig varför? Enligt min uppfattning är Sverige på rätt väg, men vi är inte framme än. Jag tror inte att könskvotering är lösningen. Kvinnor kan ta sig in på egna meriter. En väl balanserad mix av män och kvinnor, ålder, etnicitet och en palett av olika kompetenser är för mig ett vinnande koncept för att skapa ett framgångsrikt företag, litet som stort.

Jag tar även tillfället i akt och välkomna er till Plastforums monter D14, på Plastteknik Nordic i Malmö, på en kopp kaffe och för att prata tidning med oss.

Malin Folkesson

Chefredaktör, Plastforum
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125