23948sdkhjf

2015 ett starkt år för Haitian

Tillverkaren av formsprutningsmaskiner, Haitan International presenterade nyligen sitt resultat för 2015. Ett rekordår med cirka 26 000 levererade maskiner.
Tillverkarens återförsäljare i Sverige, Plamako i Anderstorp AB, gjorde även de ett bra år.

-Vi följer med i Haitians utveckling även om Sverige är en liten marknad jämförelsevis, säger Christer Stureson på Plamako.

Han berättar att Plamako sålde mellan 25 till 30 formsprutningsmaskiner i fjol och att flera av de stora svenska koncernerna idag köper maskiner från Haitian.

Haitian International redovisade en omsättning på RMB 7.34 miljarder, motsvarande 9,4 miljarder kronor för 2015.

I ett pressmeddelande skriver bolaget att utvecklingen där mindre låskrafter går mot elmaskiner och de större mot 2-plattelösningar fortsätter.

Tillverkaren levererade mer än 1600 maskiner från den helelektriska maskinserien Zhafir Venus, vilket är en ökning med 46.2 procent jämfört med 2014.

Försäljningen av de större två-platte maskinerna, Haitian Jupiter, landade på cirka 500 enheter, vilket är en ökning med 39.8 procent jämfört med 2014. Hybridmaskinen, Haitian Mars, stod för nästan 70 procent av den totala försäljningen.

Under året genomfördes investeringar i nya tillverkningsenheter både i Tyskland och Indien. Dessutom har befintliga fabriker i Brasilien, Vietnam och Turkiet utökats med nya applikationscenter och nya teknikcenter öppnats i Indonesien, Mexico och Thailand.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125