23948sdkhjf

Covestro ingår avtal om PC-kompositer

Materialtillverkaren Covestro har undertecknat ett avtal med Nanodax Ltd, om att utveckla polykarbonatkompositer förstärkta med glasull.
Det japanska företaget Nanodax har utvecklat en process för tillverkning av dessa produkter.

Vanligtvis används glasfiber som förstärkningsmaterial i olika termoplastmaterial. Det japanska företaget teknologi nyttjar istället glasull som förstärkningsmedium.

De båda företagen ser goda framtidsutsikter för en framtida användning av glasullsarmerade plaster i bil-, IT- och elektronikapplikationer.

-Vårt utvecklingssamarbete riktar sig mot olika applikationsområden för polykarbonater förstärkta med glasull, och kommer att öppna upp nya möjligheter för båda företagen, säger Michael Schmidt, affärsutvecklingschef för polykarbonater i Asien vid Covestro.

De stora fördelarna ser han gällande de färdiga produkterna förbättrade ytor och sättet att processa materialet. Han framhåller även kostnadsminskningar för kunderna, vilket är att förvänta genom en optimerad formsprutningsprocess. /Covestro
Nanodax ordförande och vd Masanori Fujita (mitten) samt Michael Schmidt (affärsutvecklingschef på Covestro för Polykarbonater i Asien-Stillahavsområdet, höger) och Christian Haessler (ansvarig för Covestros polymera F&U-center i Shanghai), där utvecklingsarbetet kommer att utföras.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047