23948sdkhjf

Revology presenterar ny konceptstol

Ett start-up företag från Nya Zeeland Design-Tech, Revology, presenterar sin första skapelse, den eleganta och raffinerade Revology konceptstolen, på JEC World.
Stolen är en omtolkning av den legendariska bistrostolen 1850, det är också den första stolen som är gjord av linfiber-rör och biobaserade material.

Leken med kontrasterna mellan transparens och naturligt råmaterial gör konceptstolen till ett objekt som kommer att bryta mönstret i internationell design, menar företaget. Dess organiska funktion är en viktig del i varumärkets DNA.

Att använda kompositmaterial i stolen gör att den blir lätt, mångsidig och stark, med en elegant design som tiden inte kommer att ändra.

-Kompositer används inom sektorer som flygindustrin och lyxartiklar, så de tenderar att ses som material som är alltför tekniska eller otillgängliga. Med Revology vill vi visa att kompositer också är material som vi kan införa i vår vardag. Vi vill göra dem tillgängliga för allmänheten, säger Alex Guichard, vd på Revology.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093