23948sdkhjf

Deflamo ansöker om processpatent

Inför uppbyggnaden av en ny produktionsanläggning i Karlshamn har Deflamo AB utvecklat en ny produktionsprocess, vilken företaget patentsökt.
I ett pressmeddelande skriver företaget att den nya processen beräknas ge bolaget betydande kostnadsfördelar i form av kraftigt förbättrade marginaler och en bättre produktkvalitet.

Metoden uppges vidare leda till att produkten blir renare och har en högre andel aktiv substans samt att partikelstorleken blir betydligt mindre och mer homogen.

Patentet innefattar även en metod för att tillverka nanokristaller samt sammansatta kristaller av olika ämnen och partiklar.

Utöver ovanstående ansökan har Deflamo lämnat in en ansökan för en ny produktformulering. Denna är en utveckling som bygger på det utvecklingsarbete som företaget bedrivit inom plastområdet, speciellt med fokusering på mjukgjord PVC och dess brandegenskaper.

Patentet omfattar PVC och andra plaster och avser både flamskyddsmedlets kemi och fysiska egenskaper och samverkan med plastprodukten samt metoden att integrera flamskyddsmedlet Apyrum i plasten. /Deflamo
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.422