23948sdkhjf

Stor framtidsoptimism inom den europeiska plastindustrin

I slutet av förra året befann sig europeisk plastindustri i en mycket hälsosammare läge jämfört med de senaste 12 månaderna.
Försäljningen såväl som antalet investeringar ökade, enligt en undersökning som utförts av den europeiska branschföreningen Plastics Distributors Association, EPDA.

Kartläggning, vilken inbegriper branschorganisationenens europeiska medlemsföretag, kan ses som en barometer för hur branschen förhåller sig till branschen på kontinenten. Rapporten visar att över 76 procent av de företag som svarat, rapporterade att försäljningen hade ökat jämfört med samma period 2014.

Vidare hade nästan 53 procent av företagen ökat sina investeringar gällande maskiner och annan utrustning jämfört med samma tidpunkt föregående år.

Rapporten ger även positiva nyheter gällande sysselsättningen för plastindustrin. Över 82 procent av medlemsföretagen lät meddela att dessa antingen hade anställt fler personer eller hade samma bemanning som i slutet av 2014.

Sett till de utmaningar som den europeiska ekonomin står inför, som den ekonomiska avmattningen i Kina och pågående problem inom eurozonen, tror 58 procent av EPDAs medlemmar att den underliggande positiva drivkraften inom plastindustrin kommer att fortsätta under det kommande året. /EPDA
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047