23948sdkhjf

Clariant ökar sin kapacitet och kapabilitet

Jätten inom specialkemikalier, Clariant, planerar investeringar på mer än än 7,5 miljoner schweiziska france (66,8 miljoner kronor).
Investeringarna ska ske såväl i specialutrustning som anläggningar för att öka kapabiliteten och kapaciteten för produktion av färg- och additiv masterbatch för användning i tekniska plaster och högtemperaturplast som PEEK (polyetereterketon).

Den största investeringssumman är dedikerad för fabriker i Shanghai, Singapore, och vid två anläggningar i USA.

Kompounderings- och extruderingsmaskiner ska bland annat konfigureras för att kunna producera masterbatch för högtemperaturplaster. Dessa bearbetas vid temperaturer på 300 °C eller mer, vilka innebär att även masterbatchen måste produceras med speciella pigment och tillsatser som kan stå upp för extrema nivåer av värme och skjuvning, skriver Clariant i ett pressmeddelande.

Tre av företagets fabriker i USA har redan stor kunskap och erfarenhet av att arbeta med både tekniska och högtemperaturmaterial. Kapacitet i Asien har tidigare varit mer begränsad, men detta är nu väg att förändras.

-Den globala efterfrågan på högtemperaturplast och kompatibla masterbatch blomstrar, säger Jeff Saeger, som leder expansionen för Clariant. Nya produkter inom fordons-, småelektronik och elektriska marknader, gör att användningen av tekniska material växer med en årstakt av sju eller åtta procent, klart över tillväxten av plastindustrin som helhet.

I Shanghai kommer nya produktionslinjer och tillhörande processer att vara på plats i slutet av 2016. I USA kommer nya linjer för specialtekniska föreningar och svart masterbatch för högtemperaturmaterial att förläggas till fabriken i Holden, Massachusetts, med start i första kvartalet 2016. / Clariant
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078