23948sdkhjf

En ny vår till mötes

Just nu har kung Bore precis släppt greppet, förhoppningsvis för gott den här gången, i Skåne, och den snö som föll i mitten av januari är borttöad, och kvicksilvret börjar ta sig upp mot tvåsiffriga plus Solen skiner och man kan börja hoppas på de första snödropparna i rabatten. Våren är i annalkande. Med våren kommer också en spännande tid för plastbranschen. Det inleds med Plastteknik i Malmö i april, och sedan i maj arrangerar vi på Plastforum konferensen Plast 4.0 i Helsingborg, på hotell Radisson Blu, läs mer om den på www.plast4.se , en konferens där vi vill leverera svaren på frågor som; var står svensk plastindustri i relation till andra länder?, och vilka steg måste företagen ta för att utvecklas och stärka sin konkurrenskraft?, samt hur behåller vi industrijobben och säkerställer en framtida kompetensförsörjning? Redan nu är Leif Östling (tidigare vd på Scania bland annat) klar som huvudtalare men också Jan-Anders Månsson (professor i materialteknik vid Ècole Polytechnique Federal de Lausanne i Schweiz) kommer till Helsingborg den 19 maj.

En annan stor sak som jag vill pusha för är den konferens i juni under Entreprenörsveckan i Båstad som Plastforum arrangerar den 22 juni.

Så det är ett spännande första halvår av 2016 som vi går till mötes och jag hoppas att vi alla ses snart där ute i plast-Sverige.

Martin Dyberg

Chefredaktör

Plastforum

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063