23948sdkhjf

Kostnaderna halverades med 3d-print

Stratasys EMEA, ett dotterbolag till Stratasys Ltd, meddelar att det tyska nystartade företaget, Floatility GmbH, har utvecklat en lätt, soldriven, elektrisk skoter med både PolyJet och FDM printtekniker - den första i sitt slag.
E-floater scootern har en elektrisk motor och tre hjul, så att användaren kan stå upprätt och åka fritt utan fysisk ansträngning.

För klara produktens lanseringsdatum i november utnyttjades både FDM och PolyJet vid produktutvecklingsfasen för att skapa en fungerande prototyp.

–Att bygga prototyper som precis liknade slutprodukten gjorde det möjligt för oss att testa allt grundligt, vilket var avgörande för lansering av denna produkt, säger Floatilitys grundare Oliver Risse.

–3d-utskrifter var viktigt i detta sammanhang, eftersom det gjorde det möjligt för teamet att fysiskt testa skoterns design och koncept som om det vore den slutliga produkten. Detta inte bara påskyndade produktutvecklingscykeln, utan minskade också dramatiskt kostnaderna för produktutveckling. Vi skulle inte ha kunnat ta den här produkten från idé till lansering utan 3d-utskrifter för att utveckla en fungerande prototyp, säger Risse. /Verkstäderna
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062