23948sdkhjf

Medicon Valley återgår till sin ursprungliga stategi

Nätverket Medicon Valley Alliance tar tagit beslut om att ändra sin färdriktning. Från att ha fokuserat internationellt ska organisationen framöver verka mer regionalt.
Medicon Valley är en nätverksorganisation som utgörs av sjukhus, universitet, bioteknikföretag, läkemedelsföretag, medinteknikbolag, forskningsparker och företagsinkubatorer i Skåne och på danska Själland.

En rad såväl skånska som danska plastbearbetande företag, med inriktning mot medinteknik- och läkemedelsindustrin är medlemmar i den samma.

Petter Magnusson Hartman, tillförordnad vd sedan i somras, och sedan årsskiftet vd på permanent basis, säger i en intervju med 8till5.se att nätverket de senaste åren fokuserat på att "synas internationellt, att hantera frågeställningar kring globala utmaningar och att locka talanger till regionen.”

Bland nätverkets medlemmar finns det nu en önskan att gå tillbaka till grunderna igen, vilket innebär att det framöver ska bygga broar och koppla samman aktörer regionalt, vilket var nätverkets syfte då det sjösattes i slutet av 1990-talet.

I nätverket ingår bland annat företag som; Atos Medical, Mediplast, Vigmed, Nolato, TePe, Hemocue, Melitek, Unomedical med flera.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156