23948sdkhjf

ChemChina förvärvar KraussMaffei-gruppen

En av Kinas ledande kemikoncerner, China National Chemical Corporation (ChemChina), förvärvar KraussMaffei Group från Onex Corporation (Onex) för 925 miljoner euro.
-Med ChemChina, har vi funnit en strategiskt och långsiktigt orienterade investerare som har varit intresserad av vårt företag under många år, säger Frank Stieler, vd för KraussMaffei Group.

KraussMaffei koncernen kommer att fortsätta att verka i sin nuvarande bolagsstruktur. Koncernens huvudkontor kommer att finnas kvar i München, Tyskland, det samma gäller ansvaret för produktion, teknik, patent samt forskning och utveckling.

Koncernen kommer att fortsätta att fungera som ett tyskt bolag. Alla befintliga kollektivavtal och platsbaserade åtaganden kommer att förbli oförändrade.

För närvarande har bolaget cirka 4.500 anställda globalt, varav 2800 är baserade i Tyskland. Bolaget har för avsikt att öka sin personalstyrka år 2016, bland annat i Tyskland, skrivs det i ett pressmeddelande.

ChemChina är en av Kinas största kemikoncerner. Koncernen omsätter cirka 37 miljarder euro och har cirka 140.000 anställda, varav 45.000 är belägna utanför Kina.

Koncernen verkar internationellt och har en global expansionsstrategi, som har förvärvat eller investerat i företag i Italien, Frankrike, Norge, Storbritannien och Singapore under de senaste åren. Koncernens senaste förvärv är däcktillverkaren Pirelli.

-Vårt företag har en stark grund och vi kommer att fortsätta att bygga vidare på våra styrkor, och skapa nya arbetstillfällen runt om i världen, säger Frank Stieler. /KraussMaffei

Läs även....http://www.plastnet.se/alla/old-news/onex-forvarvar-kraussmaffei/

Från vänster; Ting Cai, ordförande och koncernchef för ChemChina, Frank Stieler, vd för KraussMaffei Group, och Chen Junwei, vd för ChemChina Finance Co. Ltd.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.142