23948sdkhjf

Först speeddating sedan en plats i skolbänken

Stebro Plast AB bjuder än en gång upp till speeddating där ett stort antal arbetssökande kan komma på kortare intervju följt av en rundvandring på industrin.
Företaget genomförde samma typ av rekyteringsform i januari i år. Då anställdes fem personer.

De personer som blir antagna får en plats på en utbildning som företaget tillsammans med andra aktörer, Gislaveds Gymnasium och arbetsförmedlingen har skräddarsytt för att få ut fler ställare till plastindustrin på arbetsmarknaden, skriver Lokaltidningen.

– Idag har vi ett sug efter kompetenta ställare och vi har gott om arbetsvilliga ungdomar som kan få en utbildning inom ett yrke med framtidstro, säger Joakim Wiedesheim, produktionsansvarig vid Stebro Plast.

Utbildningen tar fast den 7 januari nästa år. Tanken är att eleverna ska läsa teori en dag i veckan och vara på den tänkta arbetsplatsen som lärlingar de andra dagarna.

De tre senaste åren har Stebro ökat sin personalstyrka i Broaryd kraftfullt och gått från 18 personer till nuvarande 53.

För närvarande håller företaget på att avveckla sin plastfabrik i halländska Laholm. Samtliga 25 medarbetare där har erbjudits anställning i Broaryd.

Flytten innebär att Laholmsföretagets 20 maskiner ska in under samma tak som de övriga. Efter flytten innebär det att Broarydsenheten kommer att ha 50 formsprutor på en fabriksyta av 6000 kvadratmeter. /Lokaltidningen

Läs mer om Stebro Plast AB...
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078