23948sdkhjf

Pekå ska bli dubbelt så starkt på ny ort

Pekå Plast AB i Broby flyttar sin verksamhet till Perstorp, vilket medger stora expansionsmöjligheter sett såväl till yta, maskinpark som ekonomi.
- Vi planerer att fördubbla vår omsättning inom loppet av några år, säger Nabil Chamli, vd för Pekå Plast AB till Plastforum

Pekå Plast AB är renodlad underleverantör av formsprutat plastgods. Företaget har idag en omsättning på cirka 25 miljoner kronor och sysselsätter åtta personer.

Flytten till de nya och dubbelt så stora lokalerna på 7000 kvadratmeter är redan i full gång. Nabil Chamli uppskattar att flytten kommer att vara avklarad och produktionen i full gång någon gång under hösten.

Fabriken de flyttar till är Schoeller Alliberts, gamla lokaler i Perstorp, vilka de kommer att dela tillsammans med PWS Nordic, tillverkare av kärl för återvinning. Det företaget finns redan på orten. PWS har ingen egen produktion utan kommer att flytta sin lagerhantering dit.

Lokalerna hyrs idag av Perstorps näringslivsbolag som bestämt att hyra lokalerna vidare till de två plastföretagen.

– Vi kommer att flytta vår lagerhantering hit, så framförallt är det PEKÅ Plast som kommer nyanställa medan vi bara flyttar över vår befintliga verksamhet, säger Björn Hedenström, koncernchef på PWS Nordic till radio P4 Kristianstad.

Till Plastforum säger Nabil Chamli att Pekå Plast redan nyanställt sju personer till Perstopsanläggningen, men att det kommer att bli fler med tiden.

I Broby hade företaget en maskinpark på 24 formsprutningsmaskiner från 20 till 550 ton. I de lokaler de nu flyttar in finns sedan tidigare sex stora formsprutingsmaskiner vilka företaget har förvärvat.

- Flytten medger att vi ökat vårt tonage upp till 1600 ton, vilket gör att vi nu kommer att kunna gå in i ett helt nytt segment.

- Vi planerar att fördubbla vår omsättning inom loppet av några år, säger Nabil Chamli, vd för Pekå Plast AB till Plastforum.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078