23948sdkhjf

Boeing och BMW i återvinningssamarbete

Två jättar inom transportområdet som båda är användare av kolfiberkompositer har inlett ett samarbetsprojekt beträffande återvinning av den ädla varan.
Avtalet mellan Boeing Corporation och BMW AG innebär att de båda företagen ska bedriva en gemensam utveckling gällande återvinning av kolfiber samt dela sina kunskaper med varandra gällande kolfibermaterial och tillverkning.

En del av avtalet innebär att de båda ska dela simuleringsverktyg gällande kolfiberkomposittillverkningen samt idéer beträffande automatisering av tillverkningsprocessen.

Boeing är en stor användare av kolfiberkompositer. Planet 787 Dreamliner innehåller närmare 50 procent kolfibermaterial. BMW kommer i sin tur att introducera två fordon under 2013 vars passagerarutrymmen kommer att vara tillverkade av kolfiberkomposit.

-Genom vårt samarbete kan vi sammanföra kunskapen mellan våra industrier för hållbara produktionslösningar, säger Herbert Diess, som sitter i BMWs styrelse, i ett pressmeddelande.

Samarbetsavtalet kommer att fokusera på återvinning av materialet såväl under produktion som efter produkternas livscykel.

Samarbetet mellan Boeing och BMW är det första någonsin mellan de båda parterna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078