23948sdkhjf

Högtrycks-RTM allt populärare

Det blir nu allt vanligare att högteknologiska produktionsföretag går över till s.k. Resin Transfer Molding med högt processtryck, eller kort och gott HP-RTM, även vid serieproduktion.
Tekniken används huvudsakligen för att framställa lätta, starka kolfiberbaserade plastkompositer med utmärkta ytegenskaper, och detta sker i en högautomatiserad och kostnadseffektiv process. Högtryckstekniken med högreaktiva material ger en mycket kort cykeltid och detta gör den mycket attraktivt för bland annat fordonsindustrin.
KraussMaffei samarbetar med Dieffenbacher för att ta fram kompletta tillverkningssystem, från upprullning av kolfiber till efterbearbetningsprocesser av olika slag. Slutresultatet är en komplett detalj, färdig för montering.
Dieffenbacher levererar maskinen för automatisk tillverkning av torra kolfiberpreformar, det vill säga själva pressen. KraussMaffei levererar formen, materialdoseringssystemet och blandningshuvudet, tillsammans med efterbearbetningsceller.
– Vi har tillsammans skapat ett nätverk av experter som tillsammans med kund tar fram en skräddarsydd lösning, berättar Matthias Graf som är teknisk chef för Dieffenbachers formningsdivision.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078