23948sdkhjf

Borealis gör ny storsatsning i Linz

Borealis gör en ny stor investering i sitt nya utvecklingscenter i Linz i Österrike. Bolaget satsar nu 780 miljoner kronor på att utveckla nya katalysatorprocesser.
Nyligen invigde Borealis sitt nya utvecklingscenter i Linz, en investering på cirka 50 miljoner euro. Bara några veckor efter invigningen har Borealis nu beslutat investera ytterligare 75 miljoner kronor i centret i Österrike. Den här gången handlar det om att bygga en semikommersiell katalysanläggning som ska användas för att anpassa katalysatorer till kommersiell skala.
Katalysatorer används för att styra polymeriseringsprocessen och är en avgörande faktor för vilka egenskaper den färdiga plasten får.
– Utvecklingen av katalysteknologi kommer även i fortsättningen att ske vid vårt innovationscenter i Borgå i Finland. I Linz ska vi arbeta med att implementera tekniken och utveckla katalysprocesser, säger Borealis utvecklingschef Alfred Stern.
Samtidigt som Borealis gör en ny stor investering i Linz, kommer Johannes Kepler-universitetet att bilda en center för katalys- och processforskning.
Borealis har cirka 350 anställda från över 30 olika länder vid sitt utvecklingscenter i Linz. Satsningen på katalysprocesser innebär sysselsättning för ytterligare 100 personer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047