23948sdkhjf

PVC fortsätter växa

Den globala efterfrågan på Polyvinylklorid, PVC, har växt med fem procent de senaste åren, från knappt 24 miljoner ton 2000 till 34 miljoner ton förra året. Och ökningen fortsätter, även om tillväxten beräknas till måttliga två procent.
I en ny rapport från undersökningsföretaget Ceresana räknar man med att marknaden för PVC kommer att uppgå till drygt 40 miljoner ton år 2016. Trots det ekonomiska läget tror analytikerna på en tillväxt på två procent.
Eftersom PVC till stor del består av klor är den inte vinstmässigt lika bunden till råmaterialkällor i exempelvis Mellanöstern som polypropen och polyeten. Därför tror Ceresana att tillväxten kommer att vara med spridd över världen.
De flesta tillverkarna av PVC finns i Kina, och där sker även en stor tillväxt och förnyelse av produktionen. Enligt rapporten kommer den utvecklingen att leda till en förskjutning i handelsbalansen, under nästa år kommer exporten från Kina att vara större än importen.
Också i Indien kommer PVC-tillverkarna att gynnas av den inhemska efterfrågan, medan USA beräknas ha en överkapacitet. Där tror rapportförfattarna på en minskning av produktionen med cirka två miljoner ton.
PVC används främst inom byggindustrin. Rör står för 38 procent och fönsterprofiler för 20 procent av användningen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064